Blijf op de hoogte bij Dura Pompen

Houdt u ook van een bespaartip?

Deze hebben wij voor u!

Maak kennis met de NMT Mini Pro, dit is de energiezuinigste pomp op de markt.

NMT MINI PRO

Wat houdt EEI in:

De EEI (Energie Efficiëntie Index) is ingevoerd als vervanging van het oudere EU Energielabel. Het EEI label geeft het verschil aan tussen het jaarlijkse verbruik van het nominale product en een doorsnee model, beschreven door de norm van de richtlijn voor energie verbruikende producten.

 

Bij circulatiepompen zijn er twee regelgevingen die betrekking hebben binnen de Ecodesign-richtlijn:

  • Eerst is er de EuP richtlijn (2005/32/EG) wat staat voor Energy Using Products. Kort daarna werd de ErP richtlijn (2009/125/EC) ingevoerd, welke op zijn beurt staat voor Energy related products. De ErP richtlijn is een uitbreiding op de EuP richtlijn, omdat de EuP richtlijn niet omvattend genoeg was. De ErP heeft als doel de zuinigheid van energieverbruikende producten te verbeteren door milieueisen te stellen. Hoe lager de EEI waarde, hoe efficiënter het toestel.

De EEI voor circulatiepompen is door de EuP richtlijn destijds verlaagd naar 0,27. In 2015 werd de EEI index nogmaals verlaagd tot 0,23, om zo te voldoen aan de ErP richtlijn. Sindsdien moeten stand-alone pompen en product geïntegreerde pompen zoals bij vloerverwarming voldoen aan deze norm. Er zijn zelfs al bedrijven die op gebied van zuinigheid en energiebesparing verder gaan dan de voorgeschreven EEI. Er zijn pompen op de markt die een EEI hebben van minder dan 0,17!

Vul het contactformulier in
of bel direct met Lody van DURA POMPEN

 

Inschrijven nieuwsbrief

Wat is uw verhaal?

Onze ambitie is een totaaloplossing voor elke installatie met de juiste pomp, waarbij de klant de kwaliteit en gebruiksgemak ervaart. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een DURA-pomp met anderen te delen.